Wednesday, January 28, 2009

Opnieuw protest bij Euronext

Overgenomen van Animal Rights Media
"Your Shares, Your Fault," schalmde het gister over het Beursplein in Amsterdam-Centrum waar Euronext gevestigd zit. Actievoerders van SHAC Nederland gingen gister opnieuw de straat op om medewerkers van Euronext te confronteren met het dierenleed wat zij financieren.

Elke laatste maandag van de maand voert SHAC Nederland actie bij Euronext. Euronext verhandelt de aandelen van het omstreden britse dierproefcentrum Huntingdon Life Sciences. Op een gedigitaliseerde 'bijbeurs' wordt het aandeel van HLS verhandelt.
Doordat NYSE/Euronext een podium bied aan HLS, kan dit bedrijf haar terreur voort zetten op dieren. Ruim 500 dieren sterven elke dag na maandenlange mishandeling en vergiftiging.
Zo'n 70.000 dieren worden dagelijks gebruikt voor dierexperimenten voor chemicaliën, huishoudelijke producten, zoet en smaakstoffen, medicijnen etc.

Het gaat slecht met het aandeel van HLS. Ze heeft bijna haar dieptepunt bereikt om van de beurs afgehaald te worden. SHAC Nederland wil niet wachten tot het aandeel inderdaad van de beurs verdwijnt doordat het door de ondergrens zakt, maar vindt dat Euronext direct haar verantwoordelijkheid moet nemen. Dus niet wachten, maar direct het aandeel van de bijbeurs ARCA afhalen. (ARM)

Zie ook het verslag op de SHAC website

No comments: