Saturday, September 13, 2008

Wie zijn wij?

Activisten die op gedreven wijze opkomen voor de dieren in HLS kunnen zich scharen onder de naam SHAC-NL(Stop Huntingdon Animal Cruelty Nederland). SHAC is de naam van een campagne welke zijn oorsprong kent in het Verenigd Koninkrijk. Tegen het einde van 1999 besloten britse activisten, na een aantal successen tegen proefdierfokkers, dat het tijd was om de aandacht te vestigen op het grootste dierproefcentrum dat Europa kent: Huntingdon Life Sciences (HLS).

In Huntingdon Life Sciences worden jaarlijks duizenden dieren vermoord in de meest gruwelijke experimenten. Al verschillende malen zijn beelden en verhalen naar buiten gekomen waarin wordt beschreven op welke wijze dieren worden mishandeld in HLS. En deze liegen er niet om. Beagle honden die niet meewerken op de manier waarop de dierproefnemers dat willen krijgen vuistslagen in het gezicht. Apen worden onverdoofd opengesneden. Muizen, katten, ratten, honden, apen, en allerlei andere diersoorten worden vergiftigd een grote verscheidenheid aan stoffen. Zoetjes voor in de koffie, bestrijdingsmiddelen voor de landbouw, E-nummers en nog veel meer.

De SHAC campagne is gekenmerkt door haar innovatieve en effectieve tactieken die zij hanteert in de strijd tegen Huntingdon Life Sciences. Dankzij de inspanningen van SHAC activisten hebben honderden bedrijven hun banden verbroken met dit dierproefcentrum.

Huntingdon Life Sciences is vandaag de dag nog steeds open. Dankzij de klanten, die grof geld betalen om dieren te martelen. En door de financiele instituties die ervoor zorgen dat HLS haar aandelen kan verhandelen. SHAC richt zich dan ook op deze bedrijven.

Met regelmaat staan activisten over de hele wereld voor deze bedrijven te protesteren. Wil je ook meedoen? Stuur dan een mail naar info@shacnederland.net. Hou ook deze site in de gaten voor actie aankondigingen. Meer informatie kan je vinden op http://www.shac.net

No comments: