Monday, September 22, 2008

Vrijdag 26 september - Actiedag voor de dieren in HLS - Let op: Gewijzigde tijden!

Strijd mee tegen dierproeven! Sluit HLS!

In de week van 29 september 2008 beginnen in het Verenigd Koninkrijk de processen tegen SHAC activisten die in de loop van 2007 zijn aangeklaagd wegens de gedreven inzet die zij toonden in de campagne tegen het dierproefcentrum Huntingdon Life Sciences. In de laboratoria van dit bedrijf worden dagelijks honderden dieren gekweld in opdracht van de chemische, farmaceutische en biotechnologische industrie. De dieren in HLS zitten hun hele leven opgesloten in stalen kooien. De enige momenten van vrijheid uit deze kooien zijn de tijden waarop de medewerkers van HLS de dieren blootstellen aan de meest ingrijpende en nutteloze dierproeven. Zoetjes voor in de koffie, pesticiden, e-stoffen en zo verder... Je kan het zo gek niet bedenken of de dieren in Huntingdon Life Sciences worden ermee vergiftigd.

Dagelijks sterven er dan ook honderden dieren als gevolg van deze dierproeven. Jarenlang is er campagne gevoerd tegen deze walgelijke praktijken. De Britse overheid heeft al verschillende pogingen ondernomen om de campagne stop te zetten. De meest dramatische stap die zij daarin heeft genomen is het opsluiten en vervolgen van gepassioneerde activisten die op gedreven wijze opkwamen voor de dieren.

Jammer voor de dierenbeulen van Huntingdon Life Sciences houdt deze stap niet in dat de campagne is stopgezet. Sterker nog, de campagne blijft op dezelfde voet doorgaan. En zij zal blijven doorgaan, zolang de dieren in Huntingdon Life Sciences het slachtoffer worden.

Daarom staan wij op vrijdag 26 september voor de poorten van een aantal klanten van Huntingdon Life Sciences.

08:00 – 10:00
Novartis
Raapopseweg 1
Arnhem

Let op! de tijden voor de acties in Woerden zijn gewijzigd

11:00 – 11:45
Actelion
Beneluxlaan 2b
Woerden

12:00 – 12:45
Bristol Myers Squibb
Vijzelmolenlaan 9
Woerden

16:00 – 18:00
GlaxoSmithKline
Huis ter Heideweg 62
Zeist

We roepen iedereen op om deel uit te maken van ons protest tegen het dierenleed in HLS.

Tot de laatste kooi leeg is!
SHAC NL
info@shacnederland.net
http://shacnederland.blogspot.com
http://www.shac.net

No comments: