Friday, October 10, 2008

Huntingdon Life Sciences exposed

In de afgelopen jaren is HLS meerdere malen geinfiltreerd en blootgesteld door journalisten, dierenactivisten en individuele burgers.

Elke keer komt naar buiten dat er sprake is van verschikkelijke vormen van dierenleed, fraude, incompetente medewerkers en het overtreden van regelgevingen. Dit zijn geen incidenten. Er zijn beeldopnamen waarop te zien is hoe medewerkers van HLS dieren in het gezicht slaan en testresultaten vervalsen. Ook zijn medewerkers gesnapt terwijl ze drugs op het bedrijventerrein verhandelde en zijn er gevallen bekend van medewerkers die dronken op hun werk verschenen. Verder is bekend dat dieren zijn gestorven door verwaarlozing.

HLS claimt dat dit in de laatste jaren is veranderd. Echter bewijst de laatste exposé dat er niks is veranderd. Twee ex-medewerkers die in de beagle afdeling van HLS hebben gewerkt hebben uitgelegd hoe dieren nog steeds op een ruwe wijze behandeld werden en hoe testresultaten werden gemanipuleerd.

2008
In 2007 en 2008 heeft Animal Defenders International een wereldwijd onderzoek gedaan naar het fokken, het transport en de procedures van experimenten op primaten. Dit heeft hun gebracht naar de apen afdeling van de het gruwelijke dierproef centrum Huntingdon Life Sciences. Zij zijn bij HLS geinfiltreerd en hebben daar een undercover onderzoek gedaan.
Klik hier om het rapport door SHAC te downloaden.

2005
Twee ex-medewerkers waren zodanig geschokt door het dierenleed wat zij in HLS hebben aanschouwd dat zij hebben besloten om dit aan te kaarten. Ze hebben zich uitgesproken tegen het dierenleed wat er plaatsvind, en hebben ook aangegeven hoe testresultaten werden vervalst. In hetzelfde jaar is een cameraploeg door HLS in hun laboratoria binnengelaten, deze cameraploeg heeft beagle honden gefilmd welke werden gedwongen om chemische stoffen in te ademen.

Lees hier meer over...

2004
Informatie is naar SHAC gelekt over geheime experimenten waarbij beagles en knaagdieren werden blootgesteld aan schadelijke CFK gassen. Deze gassen zijn al jaren verboden vanwege de schade die zij aanrichten aan de ozonlaag.

Lees hier meer over...

2000 - 2003
De grootste lek van documenten uit een dierproefcentrum ooit werd aan de Daily Express doorgespeeld, waarna deze krant de informatie uit deze documenten publiceerde. Nit lang daarna werd er een rechtzaak aangespannen om ervoor te zorgen dat het publiek niet meer te weten kwam over deze controversiele en ingrijpende proeven op wild gevangen bavianen. In 2003 werd deze rechtzaak na een strijd van 2 en een half jaar verloren door HLS. Nu kun je zelf lezen wat HLS krampachtig probeerde te verschuilen.

Lees hier meer over...

2000
SHAC ontving documenten uit het HLS filliaal in Suffolk. Uit deze documenten bleek dat medewerkers onder invloed van drank en drugs experimenten uitvoerden. Ook kwam er informatie naar buiten over een ontsnapte Baviaan welke op de Britse A1 rende na zijn ontsnapping.

Lees hier meer over...

1997
Michelle Rokke van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) bracht een video uit met beeldmateriaal wat undercover is opgenomen in het lab van HLS welke in de Verenigde Staten is gevestigd. Veel verschillende vormen van dierenleed werden hierbij opgenomen, onder andere het uitvoeren van een autopsie op een levende aap.

Lees hier meer over...

1997
Zoe Broughton werkte undercover in HLS als onderdeel van een programma van Channel Four. Haar onderzoek toonde aan dat beagle honden in het gezicht werden geslagen en dat de inspectiedienst faalde in haar taak om toezicht te houden

Lees hier meer over...

1981
Sarah Kite van de BUAV was de eerste die HLS onder de aandacht bracht na een onderzoek van acht maanden. Tijdens dit onderzoek werkte ze in de afdeling voor toxicologie op knaagdieren en op de beagle afdeling. Daar zag ze hoe beagles werden vergiftigd met pesticiden, mondverzorgingsproducten, medicijnen en voedselverpakkingsmateriaal.

Lees hier meer over...

No comments: