Monday, September 29, 2008

Vrijdag 26 September - Dag van protest tegen HLS

Vrijdag 26 september stond in het teken van protest tegen klanten van HLS. We begonnen om 7:30 met een protest bij het hoofdkantoor van Novartis in Arnhem. De medewerkers werden begroet op de welbekende SHAC stijl. Dit smerig bedrijf is al lang een klant van Huntingdon Life Sciences en is tegelijk ook een van de grootste klanten. Zij zijn ervoor verantwoordelijk dat jaarlijks 800.000 dieren de dood in worden gejaagd in de laboratoria van Huntingdon Life Sciences en in hun eigen laboratoria. Ze hebben vaak onderzoeksresultaten vervalst en ze zijn in staat van beschuldiging gesteld voor het omkopen van doktoren. We hebben deze dierenbeulen vandaag geconfronteerd met het dierenleed waar zij voor verantwoordelijk zijn. We zullen nooit de andere kant op kijken terwijl weerloze dieren sterven in HLS.

Wij volgden onze weg naar Actelion in Woerden. Actelion Pharma heeft in 2005 op verschillende momenten van HLS gebruikt gemaakt. Deze laffe dierenbeulen verscholen zich achter luxaflexen terwijl wij voor het kantoor stonden. Het laat zien hoe trots deze mensen zijn op het werk wat zij doen. Het laat zien wat zij hebben te verbergen. Wij weten met wat voor smerige zaakjes zij bezig zijn, en wij zullen de mensen laten weten waarmee jullie bezig zijn. Actelion betaalt HLS zodat zij dieren kunnen martelen en vermoorden. Het is onvergevelijk en een absolute schande. Wij zullen terug blijven komen naar jullie kantoren, zolang jullie met HLS samenwerken!

Daarna was het tijd voor een protest bij Bristol Myers Squibb. Wij confronteerden deze dierenbeulen met de zieke business die Huntingdon Life Sciences heet. Een grote klant als Bristol Myers Squibb is verantwoordelijk voor het leed wat zich dagelijks afspeelt in HLS. Zij waren niet blij om ons te zien. Ze hebben van te voren geklaagd bij de overheid om ons protest te voorkomen. Dit had geen effect, want wij stonden daar voor de deur om op een luide manier duidelijk te maken wat voor een ziek bedrijf Bristol Myers Squibb is. Wij zullen vechten voor de dieren die nu de dood in worden gejaagd. Het is wat wij deze dieren verschuldigd zijn. We zullen blijven terugkomen zolang jullie samenwerken met HLS. Deal with Huntingdon, deal with us!

Aangezien wij wat tijd overhadden, besloten wij om Phenomenex te plezieren met een onaangekondigd bezoek. Dit bedrijf levert producten en diensten aan HLS. Uit documenten blijkt dat zij een belangrijke schakel zijn in de bedrijfsvoering van HLS. Dankzij Phenomenex kan HLS dieren vergiftigen, pijnigen en vermoorden. Phenomenex heeft HLS niet nodig, terwijl die diensten en producten van Phenomenex essentieel zijn voor het voortbestaan van HLS. Onze eis is dat jullie alle bande met HLS verbreken. Zolang Phenomenex zaken doet met HLS, zullen zij met ons te maken krijgen.

Aan het einde van de dag was het tijd voor een van de grootste klanten van HLS, GlaxoSmithKline. Dit zieke bedrijf en haar werknemers werden aan de schandpaal genageld. Er is absoluut geen enkel excuus voor het leed wat Glaxo de dieren aandoet. Elke werknemer van dit bedrijf is bewust van hetgeen gebeurt achter de gesloten deuren van HLS. Vertel ons niet dat jullie niks weten van de beagle pups die in het gezicht gestompt worden. Vertel ons niet dat jullie niks weten over de apen die onverdoofd worden opengesneden. Vertel ons niet dat jullie niks weten over de dieren die massaal vergiftigd en vermoord worden. Jullie werken willens en wetens mee aan het dierenleed wat plaatsvindt in HLS. Voor GlaxoSmithKline zijn woorden als medeleven niks waard. Ze hebben geen enkel respect voor leven. Het is dan ook geen verassing dat dit bedrijf te maken heeft met verschillende aanklachten vanwege de bijwerkingen van de medicijnen die zij op de markt brengen. Paxil, een antideppressivum, bleek ongelofelijk onveilig te zijn, en veroorzaakte een verhoging in de zelfmoordneigingen van jonge volwassenen. Onbetrouwbare dierproeven en het verschuilen van onderzoeksresultaten zorgen ervoor dat deze gevaarlijke medicijnen op de markt kunnen komen. Het is duidelijk waar GlaxoSmithKline voor staat: het verdienen van geld. Zelfs al gaat dit gepaard met de dood van dieren in dierproefcentra, en de dood van mensen die sterven als gevolg van de bijwerkingen van de medicijnen van GSK. We zullen nooit toleren dat jullie geld verdienen over de ruggen van de muizen, ratten, katten, apen en honden die in HLS de dood in worden gejaagd!

Zie ook het verslag op de SHAC website.

No comments: