Wednesday, January 28, 2009

Activisten bezoeken klanten van HLS

Vrijdag 23 Januari

Het regende en het was nog donker toen wij aankwamen bij de poorten van Astellas in Meppel. Wij hebben Astellas beloofd dat wij ze nooit met rust zullen laten, en daar waren we weer. We groetten elke medewerker die naar binnen reed bij dit onethische en hebzuchtige bedrijf. Astellas is berucht om de pijnlijke proeven die zij in HLS lieten uitvoeren. Het vergiftigen van beagles en het breken van hun botten, Astellas: wij vergeten niet en wij vergeven niet.

Abbott Labs was de volgende. We bezochten de locaties in Zwolle en Amersfoort. Het kantoor in Amersfoort had de nodige voorzorgsmaatregelen genomen. Met alle ramen dicht en was er niemand binnen te zien behalve een beveiligingsmedewerker. Dat is voor ons geen verassing. Het bevestigt dat Abbott liever schuilt voor de waarheid dan haar verantwoordelijkheid nemen voor het dierenleed wat zij steunen. Jullie zullen je handen nooit schoonkrijgen van het bloed van de dieren in HLS, totdat jullie je banden verbreken met de zieke praktijken die plaatsvinden in HLS.

GlaxoSmithKline geeft niks om de kwaliteit van het leven; dierproeven doet zowel dier als mens kwaad en het vertraagt de ontdekking van levensreddende medicijnen. GSK; jullie zijn een farce, en wij zullen er alles voor doen om de waarheid naar buiten te brengen. Zoals bij elke andere demo die wij op deze dag hebben gedaan was er een camera auto van de politie aanwezig. Een voorbijganger die zijn steun aan ons toonde werd abrupt aangehouden nadat hij aan de camera gebaarde dat de aanwezigheid van de KLPD niet gewaard werd. Het is te ziek voor woorden dat de overheid haar geld uitgeeft aan het volgen en filmen van vreedzame activisten terwijl met goedkeuring en subsidies van diezelfde overheid dagelijks miljoenen dieren sterven in dierproefcentra, slachthuizen en andere plekken.

Jullie vuile was wordt eindelijk ophangen, jullie geld gaat naar Europa's grootste dierenhel. Jullie geven je geld aan de marteling die dagelijks 500 dieren het leven kost. Dit is de eerste keer dat jullie een bezoek van ons kregen, Schering-Plough, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Deze campagne zal jullie met rust laten op het moment dat jullie de juiste keuze maken; Verbreek je banden met HLS!

Zie ook het verslag op de SHAC website

No comments: