Sunday, November 9, 2008

SHAC Nederland distantieert zich

De afgelopen dagen is er veel ophef geweest in de media over een aantal incidenten. Aangezien SHAC (Stop Huntingdon Animal Cruelty) Nederland in de berichtgeving is vermeld zien wij ons genoodzaakt om hier op te reageren.

SHAC Nederland distantieert zich. Wij distantiëren ons van media welke in berichtgeving overdreven veel aandacht geeft aan schade welke is aangericht aan goederen. En dat terwijl het akelige bestaan waar vele mensen en dieren in verkeren in het beste geval met één zin benoemd wordt. Wij distantiëren ons van een samenleving waarin het acceptabel is dat levende wezens, welke net zoals jij en ik pijn en angst kunnen voelen, worden blootgesteld aan fysiek en mentaal lijden. Wij distantiëren ons van een wereld waarin de schreeuwen van angst en pijn echoën binnen de muren van dierproefcentra. Wij distantiëren ons van een maatschappij waarin de verantwoordelijken voor verschrikkingen tegen mens en dier geen enkele verantwoording hoeven af te leggen voor de misdaden die zij aanrichten.

Echter plaatsen wij ons niet buiten de maatschappij. Wij streven namelijk naar een verandering van denken binnen onze samenleving. Zodat we kunnen leven in een samenleving waarin er plaats is voor een respectvolle en waardige omgang met mens, dier en milieu. Een samenleving waar wij ons nu nog lang niet in bevinden. De weg naar de totale en onvoorwaardelijke bevrijding van mens en dier is een lange weg. Wij nodigen iedereen uit om onderdeel te worden van de strijd voor een wereld waarin de opsluiting, uitbuiting, marteling en moord van onschuldige levende wezens voor eens en altijd tot het verleden behoort.

Op maandag 24 november zullen wij weer de straten op gaan om bedrijven te confronteren met het dierenleed wat plaatsvind in Huntingdon Life Sciences. Dagelijks sterven er vijfhonderd dieren in HLS. Dit dierproefcentrum staat er om bekend dat zij apen onverdoofd open snijden, beagle honden in het gezicht slaan en testresultaten vervalsen. “Degenen die in kantoren zitten en beslissingen maken welke de dieren veroordelen tot een pijnlijke dood zijn net zo verantwoordelijk voor het dierenleed in Huntingdon Life Sciences als zij die daadwerkelijk dieren opensnijden, vergiftigen en vermoorden.” aldus Mark Becker van SHAC Nederland.

No comments: