Sunday, November 9, 2008

Scary Science Week verslag

Dag 1

Op vrijdag 24 oktober gingen activisten van SHAC Nederland de straten op. De Scary Science Week ging van start bij Novartis Pharma in Arnhem. Een van onze favoriete plekken aangezien de werknemers van Novartis niet om ons heen kunnen. Met onze posters, spandoeken en megafoons confronteerden wij hen met het dierenleed wat zij aanrichten in HLS. Willen jullie van ons af Novartis? Er is maar een simpele manier om dat voor elkaar te krijgen, en dat is je banden verbreken met HLS. Voor advies om van ons af te komen kunnen jullie terecht bij jullie buren in Basel: Roche.

Volgende plek was Sandoz in Almere. Het leek zo stil en leeg op deze plek. Alle werknemers verscholen zich achter gordijnen en gesloten deuren. Jullie kunnen niet altijd verstoppertje blijven spelen! Wij zullen er zijn zolang jullie samenwerken met HLS. Zelfs de vrachtwagenchauffeur van DHL was het met ons eens, getuige zijn sloopwerkzaamheden aan jullie laadruimte.

Vervolgens was het de beurt aan Phenomenex. Hier stonden we eerder met een onverwachts bezoek. Ook dit keer weer renden alle werknemers naar de andere kant van het gebouw. Wat hebben jullie te verschuilen? Wij zullen blijven terugkomen om jullie te confronteren met de zieke business die HLS heet.

Om de hoek bij Phenomenex zit Teva. Dit bedrijf is al lang niet meer bezocht door SHACtivisten. Toen we hier aankwamen wisten de medewerkers niet hoe snel ze de gordijnen dicht moesten doen. Totale chaos en paniek binnen de kantoren van Teva. Is dit hoe een normale bedrijfsvoering eruitziet Teva? Zolang de dieren in HLS de dood in worden gejaagd zullen wij er zijn om op te komen voor die dieren. Verbreek je banden met HLS!

Na Teva was het de beurt aan GlaxoSmithKline in Utrecht. Dit zieke bedrijf laat dieren vergiftigen, martelen en vermoorden in HLS. Er moet een einde aan komen, en wij gaan ervoor zorgen dat er een einde aan komt. Jullie verschuilen achter een facade van een “etische” medische wetenschap die jullie zogenaamd uitvoeren. Wij weten wel beter... Wordt een fatsoenlijk bedrijf binnengevallen door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, zoals bij jullie kantoren in Zeist recent is gebeurd?

De laatste plek op deze dag was Bristol Mijers Squibb. De meeste werknemers hadden het pand al verlaten. Degenen die er nog waren kregen onze boodschap luid en duidelijk te horen. Een oudere geflipte dame zat constant uit het raam te staren. Hebben de bijwerkingen van jullie medicijnen ook effect op je geestelijke welzijn, BMS medewerkers? Het is tijd om HLS te laten vallen, BMS. Deze campagne zal net zo lang doorgaan als nodig is om dat dierproefcentrum dicht te krijgen!

Dag 2

Op maandag 27 oktober stonden we voor de deur bij Novartis in Amsterdam Zuid Oost. Met een groep gedreven activisten zorgden wij ervoor dat de boodschap luid en duidelijk overkwam aan de dierenbeulen van Novartis. Wereldwijd waren er op deze dag acties tegen Novartis. De strijd tegen Novartis is de strijd tegen HLS. Novartis zal altijd een doelwit blijven van deze campagne, totdat jullie een wijs besluit nemen en ervoor kiezen om je banden met HLS te verbreken.

Aan het eind van de middag was er een protest bij Euronext op het Beursplein in Amsterdam. Alle werknemers stonden op het punt om naar huis te gaan. Elk persoon wat uit dit gebouw stapte kreeg de volle SHAC lading over zich heen. Onze woede richt zich tegen jullie Euronext. Jullie geven HLS een financiele toekomst door middel van een beursnotering. We hebben ze al eerder van de beurs afgekregen en dat zal zeker weer gaan gebeuren.

Al met al een succesvolle actieweek tegen HLS. Met 8 acties in Nederland en meer dan 50 acties wereldwijd heeft de internationale dierenbevrijdingsbeweging laten zien dat de campagne tegen HLS door gaat en door zal blijven gaan. De passie voor dierenbevrijding is sterker dan elke vorm van repressie.

Zie ook de verslagen op de SHAC site:
Dag 1
Dag 2

No comments: